Mission

flag-mali-mini Mali

Pingstkyrkan i Lund är så kallad ordförandeförsamling för svensk pingstmission i Mali. Vi stödjer den nationella församlingen EEADM och bedriver tillsammans med dem projekt inom bl a alfabetisering, byutveckling, mikrokredit, hälsovård och trädplantering. Församlingen i Mali driver två skolor i huvudstaden Bamako som Lunds Pingstkyrka varit med att finansiera genom överskott från second hand butikerna.

 

flag-thailand-mini flag-cambodia-mini Thailand & Kambodja

Vi är som församling med och stöttar missionärerna Daniel & Paulina Brolin i deras arbete med församlingsplantering i Bangkok och Kambodja. Mer information om deras arbete kan du läsa här: lifecenter.asia

 

flag-tchad-mini Tchad

Genom Mali- och Tchad-missionärerna Rune och Lena Högberg har Pingstkyrkan i Lund även fått möjlighet att hjälpa till med projekt i Tchad. Även här har vi hjälpt till med byggande av skolor samt utrustning av ungdomscentra med bibliotek. Den nationella församlingen driver ett sjukhus som vi stöttar med inköp av nytt elverk samt delfinansierar transport av container med sjukvårdsmateriel från Sverige.

 

flag-bolivia-mini Bolivia

Vi har  kontakt med flera församlingar i Bolivia och stödjer olika evangeliska och sociala projekt så som soppkök, projekt för att ge kvinnor möjlighet till egen försörjning och litteraturspridning. Vi har också under flera år stöttat ett alfabetiseringsprojekt i Bolivia.

Länk till Tabita-projektet: Tabitaprojektet

 

flag-peru-mini Peru

Mångåriga Perumissionärerna Anita och Göran Olsson har byggt upp en omfattande verksamhet i församlingen i Chulucanas. Församlingen där driver ett rehabiliteringscenter för handikappade barn som vi är med och stöttar bl a genom utbildning i hur man tillverkar ortopedtekniska hjälpmedel. Församlingen där driver också en omfattande söndagsskolverksamhet samt ett undervisningsarbete för att förhindra övergrepp mot barn.

 

flag-colombia-mini Colombia

Pingstkyrkan i Lund ger årligen, bland annat genom Äventyret, ekonomiskt stöd till fadderbarn i Colombia i samarbete med Amigos – Vänner för Livet.

 

flag-Kazakhstan-mini Kazakstan

I Satpayev har vi en vänförsamling. I församlingen bedrivs bl a TV-evangelisation och behandlingshem för missbrukare. Kontaktpersoner för församlingen i Satpayev är Anja och Niels Kristensen

 

flag-senegal-mini Senegal

Genom organisationen Folk och Språk är vi med och stöder språkutvecklingsarbete i Senegal. Projektet syftar till att utarbeta skriftspråk till två stamspråk.

Övrig mission:

Katastrofhjälp
Utöver sociala projekt och biståndsprojekt avsätts varje år pengar från överskottet i våra secondhandbutiker till katastrofhjälp. Dessa pengar kanaliseras företrädesvis genom lokala kontakter eller genom PMU:s samarbetsorganisationer.

IBRA
Vi stödjer missionsorganisationen IBRA:s verksamhet i Västafrika. Genom radiosändningar på flera lokala språk sprids budskapet om Jesus.

Missionsstipendium
Genom missionsstipendium vill vi hjälpa till att göra det möjligt för församlingens medlemmar att pröva på missionsarbete i annat land. Missionsstipendium kan sökas två gånger per år med sista ansökningsdatum 1 april resp 1 oktober.